marți, 3 ianuarie 2012

BUCURIA

Bucuria este semnul că viaţa a reuşit.
Bucuria este un cântec, o lumină, un schimb, o strălucire care traversează întreaga Biblie, din loc în loc, de la prima până la ultima pagină. Este comoara oricărei fiinţe vii, chiar cea mai lipsită.
Bucuria are la bază recunoştinţa.
Este un act de mulţumire pentru tot ceea ce primim. Ea exprimă conştienţa că Dumnezeu ne-a dat în stăpânire lumea.
Bucuria nu se măsoară după locul unde omul trăieşte, ci după modul în care
se bucură de ceea ce are.
Bucură-te de lucrurile mici, căci ele sunt multe. Întelepţii din toate culturile şi din toate timpurile au susţinut că secretul bucuriei nu constă în a avea mai multe lucruri materiale,
ci în limitarea pornirilor pofticioase.
Nu ne putem bucura cu adevărat, dacă nu putem împărtăşi bucuria cu alţii. Cea mai sigură cale spre bucurie este să cauţi să faci o bucurie altuia. Nu scăpa niciodată ocazia să faci bucurie altora, chiar dacă uneori va trebui să renunţi la tine.
Dumnezeu nu ne porunceşte şi nu doreşte să fim trişti în inima noastră; mai degrabă, doreşte ca, din iubire pentru El, să avem mereu bucurie în suflet. Pe cel ce se bucură în Domnul, niciun necaz nu-l va scoate din bucuria lui.
Bucuria este o necesitate de prim ordin a vieții omeneşti. Ea este pentru om ceea ce este lumina pentru plantă, (…) este un ajutor neprețuit al sănătății sufleteşti şi trupeşti.

Un comentariu:

Va multumesc ca imi cititi gandurile si ideile! Astept cu mult interes comentariile dumneavoastra!



Va multumesc pentru vizita si va mai astept!