vineri, 6 ianuarie 2012

Cadoul de la Mos Craciun


 Mos Craciun stie cat de mult iubesc cartile asa ca mi-a adus in dar o carte pe care mi-o doream a lui Robin S. Sharma. Cartea se numeste ”INVATATURI SPIRITUALE pentru FAMILIA TA de la CALUGARUL CARE SI-A VANDUT FERRARI-UL    - Cultiva liderul din copilul tau„Am citit prezentarea carti care suna asa:
 Invata atitudinea cu care devii un lider de familie desavarsit si elibereaza potentialul maxim al copilului tau

Tu faci greselile astea in educatia copilului tau?
- il ameninti cu pedeaspa sperand sa-i corectezi comportamentul;
- ai o atitudine critica atunci cand greseste;
- tipi la el si-l jignesti;
- nu ii acorzi atentie atunci cand solicita raspunsuri sau are nevoie de aprobare;
- uiti sa te joci cu el lasand asta doar pe seama lui;

Orice parinte poate gresi in educatia copilului sau, dar repetarea greselilor inseamna indiferenta si marcheaza negativ formarea lui ca adolescent si mai tarziu, ca adult.
Nesupunere, agresivitate, limbaj nepoliticos, lipsa de respect sau introvertire, timiditate excesiva, emotivitate exagerata, complexe de inferioritate si neputinta de adaptare in colectiv. Sunt cateva dintre problemele majore cu care ajunge sa se confrunte un parinte care ignora rolul valorilor morale si educative. Daca iti doresti sa fii un lider de familie desavarsit si sa inspiri copilului tau exemplul personal, afla cum si ce trebuie sa faci de la cea mai importanta autoritate in leadership si maestru motivational – Robin Sharma. Tinteste nu doar spre perfectionarea abilitatilor tale ca parinte, ci si spre imbogatirea relatiei cu tine insuti.
Un model de educatie sanatoasa pentru copilul tau si un ghid practic de implinire personala
Bestseller international – Invataturi spirituale pentru Familia ta de la Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul - reprezinta ghidul liderului de familie, a parintelui model care reuseste sa construiasca un camin fericit pentru copilul sau si sa se bucure de o viata personala implinita.
Cu o viziune patrunzatoare si un entuziasm insufletitor, Robin Sharma dezvaluie un sistem de tehnici simple, care isi dovedesc eficienta odata puse in practica si care te ajuta sa inspiri copilului tau setea de intelepciune, simtul responsabilitatii, increderea in fortele proprii si taria de caracter, in timp ce tu iti vei desavarsi abilitatile ca lider de familie si te vei simti tot mai implinit si mai multumit de viata ta. Invataturile cuprinse in paginile acestei carti sunt grupate in 5 lectii importante din care vei invata cum sa:

•    pui in valoare cele mai importante calitati si cele mai elevate talente ale copilului tau;
•    iti consolidezi relatiile cu cei dragi;
•    iti inspiri copilul sa aiba tarie de caracter si intelepciune in gandire;
•    il inveti sa-si construiasca visuri ambitioase si sa atinga adevaratul succes;
•    readuci echilibrul in viata ta si sa traiesti simplu, in pace si bucurie;
•    sa apreciezi ceea ce ai si sa dobandesti ceea iti doresti;

Ei bine aceasta prezentare mi-a trezit curiozitatea si dorinta de a citi aceasta carte. Inca nu am terminat-o insa mi se pare o carte foarte interesanta, o carte care te face sa gandesti mult sa iti doresti sa iti schimbi viata, sa vrei sa fi fericit.
Iata si cateva pasaje din carte:
”Viata marilor oameni lasa marturie/ Ca viata sa-si inalte poate fiecare,/ Si-I sta-n putere la sfarsit sa-nscrie/ Urme de pasi pe-a timpului carare.” – Henry Wadsworth Longfellow
”Viata nu e decat o serie de oportunitati stranse laolalta pentru a forma un intreg.”
”Cele mai bune lucruri iti sunt la indemana: aerul pe care il respire, lumina din ochi, florile care ti se astern la picioare, treburile pe care le ai de facut, calea Binelui care ti se desfasoara dinainte. Nu-ti propune sa atingi stelele, fa toate treburile marunte asa cum vin, cu convingerea ca indatoririle zilnice si painea cea de toate zilele sunt cele mai dulci lucruri in viata” – Robert Louis Stevenson.
”Trebuie sa ne definim prioritatile – valorile, nazuintele si visurile care ne calauzesc – si sa ne construim viata in jurul lor. Nu e suficient sa treci prin inca o zi. Trebuie sa facem din fiecare zi o rampa pentru a obtine ceea ce ne dorim de la viata. Trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru noi insine si pentru lumea in care traim, ca sa putem trai cu noi insine si cu lumea din jurul nostru.”

Un comentariu:

Va multumesc ca imi cititi gandurile si ideile! Astept cu mult interes comentariile dumneavoastra!Va multumesc pentru vizita si va mai astept!