marți, 5 ianuarie 2010

Timpul....

"Timpul este moneda vietii tale. Este singura moneda pe care o ai si numai tu poti hotara cum o vei cheltui. Fi atent ca nu cumva sa-i lasi pe altii s-o cheltuie pentru tine."-Carl Sandburg

Interesanta afirmatia aceasta, nu-i asa??? Mai ales acum in lumea aceasta in care traim care e condusa de bani, toata lumea se agita pentru bani... de ce vecinu are mai mult ca mine? uite iar si-a schimbat masina... eu de ce nu pot? Si o multime de astfel de invidii ... in loc sa ne bucuram de ceea ce avem...
Tocmai a nins... este asa de frumos afara.. haideti sa ne bucuram de frumusetea pe care ne-o ofera natura... acum cand ni se ofera... dar noi nu stim sa ne bucuram asa-i? Daca e frig.... de ce e frig..., daca e cald e prea cald ... am vrea sa fie frig, daca e vara am vrea sa fie iarna si invers... nici cum nu suntem multumiti de ceea ce ni se ofera...
In copilarie vrem sa devenim adulti cat mai repede ... sa scapam de parinti, de cicaleala... sa fim ca ei sa nu trebuiasca sa dam raportul nimanui unde am fost sau de ce am intarziat... iar cand devenim adulti si vedem cate griji si probleme sunt.. am vrea sa ne intoarcem in vremea copilariei unde totul ni se oferea si nu aveam nici o grija... Oare de ce noi cei care suntem adulti si care vedem cum e lumea de fapt nu incercam sa ii facem pe copiii sa se bucure de copilarie? De multe ori uitam ca sunt copiii si le punem fara sa vrem in "bagajul" lor lucruri care nu ar trebui sa le auda un copil. Am fost copil si eu si am auzit de multe ori "tu esti de vina... din cauza ta..." dar oare cat din tot ce se intampla era vina mea? E atat de usor sa dai vina pe altii de ce se intampla in viata ta... e adevarat trebuie mult curaj sa recunosti ca doar tu esti de vina pentru ceea ce se intampla de fapt ... tu ai lasat timpul sa treaca... tu ai lasat lucrurile sa se intample si nu altcineva.

"Cand invingatorul comite o greseala, spune: "Am gresit!" si invata lectia. Cand invinsul comite o greseala, spune: "Nu e vina mea!" si arunca vina pe altii.
Un invingator stie ca adversitatea este cel mai bun invatator. Un invins se simte victima in fata adversitatilor vietii.
Un invingator stie ca rezultatele actiunilor lui depind de el. Un invins crede in existenta ghinionului. Un invingator munceste mult, dar isi si creeaza mult timp liber pentru el insusi. Un invins este o persoana mereu "foarte ocupata", care nu are timp nici pentru ai lui.
Un invingator infrunta provocarile una cate una. Un invins le evita si nu indrazneste sa le infrunte. Un invingator promite, isi da cuvantul si si-l tine. Un invins face promisiuni, dar nu da nici o asigurare.
Un invingator spune "Sunt bun, dar voi fi si mai bun!". Un invins spune: "Nu sunt chiar asa de rau ca multi altii...". Un invingator asculta, intelege si raspunde. Un invins doar asteapta pana cand ii vine randul sa vorbeasca.
Un invingator ii respecta pe cei ce stiu mai mult decat el, si incearca sa invete ceva de la ei. Un invins se impotriveste celor care stiu mai mult decat el si tine seama numai de defectele lor.
Un invingator spune: "Trebuie sa existe o cale mai buna de a o face...". Un invins spune: "Asa am facut-o intotdeauna!". Un invingator este o parte din solutie. Un invins este o parte din problema.
Un invingator tine seama de "cum se vede zidul in intregime". Un invins tine seama de "caramida pe care trebuie sa o puna"." (sursa www.ultraviolet.ro/articol/invingatorsau-invins)

Ce legatura are timpul cu toate astea??? Are... si inca mult... Caci trebuie sa invatam sa pretuim fiecare moment al vietii ... sa ne bucuram de floarea ce tocmai infloreste, de razele soarelui ce ne mangaie fata, de adierea vantului, de firul ierbii ce rasare, de fulgul de nea ce se topeste in palma... sunt atat de multe lucruri minunate... OPRITI-VA o secunda...din tot ce faceti si ganditi-va cat de mult inseamna pentru voi toti cei care treceti pe aici si cititi aceste randuri fericirea clipei cat de mult conteaza clipele petrecute in familie... ce daca nu avem palate, sau nu ne permitem o casa, o masina, o anume rochie sau mai stiu eu ce altceva important este ca avem langa noi persoane care ne iubesc si ne sustin atunci cand simtim ca ne prabusim...

Seneca spunea: "O parte din timp ne este rapita, alta ne este sustrasa, alta se scurge. Dar cea mai urata pierdere este aceea datorita neglijentei. Si daca vei voi sa bagi de seama vei vedea ca cea mai mare parte a vietii noastre o pierdem facand ce nu trebuie, o mare parte nefacand nimic, intreaga viata facan altceva."

Oare de cate ori am spus, ati spus copiilor vostri "nu pot acum, am treaba" , oare de cate ori ranim astfel persoanele pe care le iubim? Oare nu e mai simplu sa ne oprim 5 minute din ceea ce facem si sa acordam atentie celor care au nevoie de atentia noastra? Credem ca suntem atat de ocupati incat nu conteaza nimic altceva? Credem ca e mai important ceea ce facem - decat sufletul???

Nu stiu daca chiar sunt o invingatoare, sau daca ma pot numi invingatoare, am pierdut multe batalii cu cei dragi, si cu viata... insa stiu ca nu vreau sa pierd nici macar o clipa din viata ficei mele, vreau sa ma bucur alaturi de ea, de copilaria ei... de frumusetea si de etapele prin care trece... vreau sa o privesc mandra atunci cand isi va deschide aripile sa zboare, ca am reusit sa o invat absolut tot ceea ce stiu eu, dar mai ales ca am incercat sa o invat sa pretuiasca fiecare clipa ... si sa vada in fiecare clipa frumusetea si nu partea urata .... vreau sa fiu mandra ca am daruit lumii o bijuterie... sunt mandra si acum desi nu are decat 2 ani jumatate, ca nu am pierdut nimic ... i-am vazut primul zambet, i-am privit primul pas facut, i-am auzit primul cuvant spus, prima lingurita pe care si-a dus-o singurica la gurita.... prima incercare de a innota in cada... sunt atat de multe clipe si sunt atat de mandra ca e copilul meu, sunt mandra cand vine din senin si ma imbratiseaza si imi da un pupic.... mi se umple sufletul de bucurie si simt ca ma topesc toata... si nimic pe lumea asta nu poate cumpara asa ceva.... e atat de pura si plina de iubire.... si daruieste iubire neconditionat... mare pacat ca nu toti stim sa ne bucuram cu adevarat de lucrurile astea...
Recunosc ca mai am si eu momente in care ii spun ca am treaba, insa sincer dupa ce rostesc cuvintele si regret... si-mi pare sincer rau ca le-am rostit... si mi-am cerut iertare de multe ori... dar cred ca este foarte important ca vreau sa schimb si ca stiu ca pot fi altfel si ca fiica mea e cea mai importanta.
Noemy mami te iubeste mult .. mult .. mult .. si tati si mai mult... :))




Un comentariu:

  1. sa aveti un an in care timpul sa va invete numai lucruri bune si folositoare sufletului!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca imi cititi gandurile si ideile! Astept cu mult interes comentariile dumneavoastra!



Va multumesc pentru vizita si va mai astept!