sâmbătă, 28 martie 2009

Lucrurile nu sunt ce par a fi

E foarte usor sa jignesti o persoana. Vorbele dor cel mai tare. Sunt prejudecati peste care oamenii nu vor sa scape, sau mai simplu, se amagesc sau se hranesc cu aceste iluzii.

"E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati"... 
 Istorioara:
Doi ingeri calatori s-au oprit sa-si petreaca noaptea in casa  unei familii instarite. Familia a fost rea si a refuzat sa-i lase pe ingeri sa  innopteze  in camera de oaspeti. In schimb le-a oferit o camaruta in subsol. In timp ce isi faceau paturile, ingerul cel batran a vazut o gaura in perete si a reparat-o imediat. Cand ingerul cel tanar l-a intrebat de ce, celalalt inger i-a  raspuns:
"Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi".
In noaptea urmatoare ingerii au ajuns sa se odihneasca in casa unui om foarte sarac  dar foarte ospitalier, taran ce locuia impreuna cu sotia lui. Dupa ce au impartit cu ei putina mancare ce o aveau, i-au lasat  pe ingeri sa doarma in patul lor, unde se puteau odihni in voie. Cand s-au  trezit a doua zi, ingerii i-au gasit pe taran si pe sotia lui plangand. Singura lor vaca al carei lapte era singurul lor venit, murise pe camp.
Ingerul cel tanar s-a infuriat si l-a intrebat pe cel batran,  cum se poate intampla un asemenea lucru? "Primul om avea tot, si totusi l-ai ajutat", a spus el. "A doua familie avea atat de putin, dar era in stare sa imparta totul, si tu i-ai lasat vaca sa moara". 
"Lucrurile  nu sunt intotdeauna ce par a fi", i-a raspuns ingerul cel batran."Cand am stat in subsol am observat ca in gaura din perete era depozitat aur. De vreme ce stapanul era obsedat de lacomie si era incapabil sa-si imparta bogatia cu altcineva, am astupat zidul ca sa nu o mai gaseasca.Noaptea trecuta cand am dormit in patul familiei de tarani,  ingerul mortii a venit dupa sotia lui. I-am dat in schimb vaca.
Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par fi!
Uneori chiar asa se intampla cand lucrurile nu se desfasoara asa cum ar trebuie. Daca ai credinta, e nevoie doar sa crezi ca orice intamplare este intotdeauna in avantajul tau. S-ar putea sa nu stii (sa nu afli de ce anume te-a pazit Dumnezeu) pana foarte tarziu...
Unii oameni intra in viata noastra si pleaca repede... Unii ne devin prieteni si stau aproape de noi...lasandu-si minunatele  amprente asupra inimii noastre... si noi nu mai suntem aceeasi pentru ca ne-am  facut un prieten bun!!!
Ieri a trecut.
Maine este un mister.
Astazi este un dar.  De aceea se cheama prezent!
Cred ca viata aceasta este deosebita... traieste si  savureaza fiecare moment...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc ca imi cititi gandurile si ideile! Astept cu mult interes comentariile dumneavoastra!Va multumesc pentru vizita si va mai astept!