miercuri, 21 ianuarie 2015

Ganduri....


Ne indragostim... iubim... ne casatorim si apoi ne dorim ca dragostea noastra sa rodeasca. Si cum ar putea rodi altfel decat prin nastrea unui copil? Si astfel devenim parinti. E un statut nou pe care il avem si incercam sa facem tot ceea ce credem ca e mai bine pentru copilul nostru. Uneori incercam sa nu facem aceleasi greseli ca si parintii nostri desi si ei au fost ca si noi la un moment dat pentru prima oara parinti si au facut tot ceea ce au stiut ei mai bine la momentul respectiv.
Suntem oameni si uneori se intampla sa ne iesim din fire insa e important sa ne cerem iertare chiar si copiilor. Nimeni nu este obligat sa ne suporte noua toanele. Unul din lucrurile pe care le-am invatat de la parintii mei este ca e bine sa te porti cu ceilalti asa cum vrei ca ei sa se poarte cu tine, iar asta e valabil si cu proprii copii. Vrei ca ei sa te asculte? Asculta-i si tu cu atentie, fiind prezent atunci cand acestia vin la tine, daca speli vasele si copilul tau vine sa iti spuna ceva, opreste-te din ceea ce faci si ofera-i atentia cuvenita. Fii prezent pentru tine si pentru copilul tau. Gandeste-te daca tu vorbesti cu cineva te astepti ca acea persoana sa se uite la tine, sa te inteleaga - dar daca persoana respectiva isi continua treaba si doar iti raspunde cu un "aha" ,"da" sau mai stiu eu ce mai aveti sentimentul ca celalat va asculta?
Sunt doar un suflet care incearca sa se dezvolte si sa aduca valoare in viata tuturor celor ce intra in contact cu el, poate ma insel in ceea ce spun insa experienta mea mi-a dovedit ca este mult mai bine sa traim fericiti decat ocupati si stresati.
Eram copil si de multe ori nu am inteles deciziile pe care le luau parintii mei legate de mine, a existat o vreme in care i-am invinovatit pentru diverse decizii insa acum am inteles ca si ei au facut tot ceea ce au crezut ca e mai bine in functie de ceea ce stiau la momentul respectiv. E important sa intelegem ca facem tot ceea ce stim mai bine pentru copii nostri. Daca incepem sa ne simtim vinovati si sa ne indoim de ceea ce facem nu cred ca facem vre-un bine cuiva, nici noua si nici lor. Bineinteles ca desi facem tot ceea ce stim mai bine putem gasi cursuri, carti care sa ne ajute sa vedem lucrurile si din alte puncte de vedere, dezvoltandu-ne astfel.
Copii nostri sunt perfecti asa cum sunt si tot ceea ce vor este iubirea si atentia noastra a parintilor, si noi suntem perfecti asa cum suntem!

" Invatati sa dobanditi rabdarea de care aveti nevoie pentru a ramane calmi facandu-va timp pentru voi insiva. O buna dispozitie interioara atrage dupa ea toleranta" - Ghid de buzunar pentru parinti

Gail Reichlin si Caroline Winkler promoveaza in aceasta carte disciplina bazata pe iubire neconditionata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc ca imi cititi gandurile si ideile! Astept cu mult interes comentariile dumneavoastra!Va multumesc pentru vizita si va mai astept!